Kieltokyltti

Kieltokyltti kieltää ei-toivotun käytöksen

Kieltokyltti on tärkeä turvallisuutta lisäävä kyltti, sillä se kieltää ei-toivotun ja usein vaarallisen käytöksen. Se voi kieltää esimerkiksi pääsyn vaaralliselle rakennustyömaalle, jossa varomaton vierailija on suuressa onnettomuusriskissä. Kieltokilpiin on mahdollista saada oma teksti ja kuva. Valkoinen pohjaväri toimii usein hyvin kieltokylteissä. Voit kokeilla suunnittelutyökalumme avulla miltä erilaiset vaihtoehdot näyttävät ja kuinka tuot viestisi parhaiten esiin. Kieltokylteissä käytetään tyypillisesti myös huomiovärejä, kuten punaista ja oranssia, selkeää tekstiä, joka tuo kilven sanoman välittömästi esiin.

Pikatoimitus

Nopeat toimitukset!

Korkein laatu

Korkein laatu

Helppo_käyttää

Helppokäyttöinen

kieltokyltti kuin Alumiinikyltti

Kieltokyltti | Alumiinikyltti

(250.00x300.00 mm)

kieltokyltti kuin Alumiinikyltti

Kieltokyltti | Alumiinikyltti

(400.00x250.00 mm)

kieltokyltti kuin Alumiinikyltti

Kieltokyltti | Alumiinikyltti

(200.00x300.00 mm)

kieltokyltti kuin Tarrat

Kieltokyltti | Tarrat

(760.00x200.00 mm)

kieltokyltti kuin Alumiinikyltti

Alumiinikyltti

(280.00x400.00 mm)

kieltokyltti kuin Muovikyltti Kaiverrus

Muovikyltti Kaiverrus

(200.00x250.00 mm)

kieltokyltti kuin Akryylikyltti

Akryylikyltti

(250.00x250.00 mm)

Kieltokyltti on painokas viesti

Kieltokyltti on selkeä ja painokas viesti, joka suorastaan vaatii huomiota. Kyltin viesti on painokas ja se voi esimerkiksi kieltää pääsyn tietylle alueelle tai tupakoinnin ja avotulen teon vaikkapa bensa-asemalla. Rakennustyömaat ja esimerkiksi varastoalueet ovat tyypillisiä kohteita, joissa voidaan tarvita kieltokylttejä.

 

Erityisen tehokkaaksi kieltokyltin sanoma muuttuu, kun sen suunnittelussa otetaan huomioon muutama seikka. Ensinnäkin kieltokyltin väritys kannattaa valita siten, että kyltin sanoma välittyy ja että kyltti huomataan. Valkoinen pohja on usein varma valinta, sillä valkoiselta pohjalta esimerkiksi musta teksti ja punainen kieltoympyrä on helppo havaita.

 

Erilaiset tunnetut symbolit ja selkeät kuvat lisäävät kieltokyltin sanoman tehokkuutta. Jos kieltokyltillä halutaan esimerkiksi kieltää pääsy tietylle alueelle, kuten rakennustyömaalle tai varastoalueelle, on musta ihmishahmo, jonka käsi on STOP-asennossa, vahva viesti. Yhdistettynä punaiseen kieltoympyrään, valkoiseen pohjaan, ja selkeään pääsyn kieltävään tekstiin, huomiota herättävä ja tehokas kieltokyltti on valmis.

 

Kieltokyltti monenlaisiin käyttötarkoituksiin

Kieltokyltti on monissa kohteissa tärkeä turvallisuutta lisäävä tekijä. Se sopii hyvin monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Sillä voidaan esimerkiksi kieltää pääsy tietylle alueelle. Esimerkiksi rakennustyömaa tai varastoalue voivat olla tällaisia alueita, joilta on syytä kieltää pääsy ulkopuolisilta.

 

Tupakoinnin kieltävässä kieltokyltissä käytetään yleensä kuvaa tupakasta, joka on ympyröity punaisella kieltoympyrällä. Myös tällaisessa kieltokyltissä toimii hyvin valkoinen pohja ja musta, selkeä teksti, jossa kerrotaan selkeästi, mikä on kielletty.

 

Tietyt alueet ovat syystä tai toisesta niin vaarallisia, että pääsy niille on kielletty. Tällöin kieltokyltissä kannattaa erikseen mainita alueen vaarallisuudesta. Joillakin alueilla voi olla kiellettyä ulkoiluttaa koiria ja tätä varten saatetaan tarvita erillisiä kieltokylttejä. Koiran kuva punaisella kieltoympyrällä ympyröitynä lisää tällaisen kieltokyltin selkeyttä ja tehokkuutta. Kylttiin kannattaa myös lisätä selkeä teksti, joka ilmoittaa, ettei alueella saa ulkoiluttaa koiria. Koirien ulkoiluttamisen lisäksi tietyillä alueilla valokuvaus tai matkapuhelimen käyttäminen saattaa olla kielletty. Myös tällaisissa kieltokylteissä käytetään usein kameraa tai matkapuhelinta kuvaavaa symbolia, joka tehostaa kyltin sanomaa.

 

Joskus myös joudutaan kieltämään läpikulku jollakin alueella. Tämä on mahdollista esimerkiksi yksityisalueella. Läpikulku voi olla kielletty esimerkiksi yksityisalueilla. Tällöin kylttiin kannattaa kirjoittaa selkeästi mikä on kiellettyä, jotta ohikulkijat tietävät, ettei edes alueen läpi saa kulkea. Pääsy alueelle voi olla kielletty myös esimerkiksi silloin, kun jokin kone on käynnissä. Myös tällaisia lisäselvennyksiä on mahdollista kirjoittaa kieltokylttiin.

 

Kieltokyltit voivat myös varoittaa vaarallisista toimista, kuten kieltää mastoon kiipeämisen tai esimerkiksi koskemisen kuumiin kohteisiin. Osa hisseistä saattaa olla tarkoitettuja ainoastaan tavarankuljetukseen, jolloin hissin ovelle on tarpeen lisätä näkyvälle paikalle kyltti, joka ilmoittaa henkilökuljetuksen olevan kiellettyä. Näin kieltokyltit lisäävät turvallisuutta ja ehkäisevät vaarallista käyttäytymistä.

 

Kieltokyltti – suunnittele tarpeen mukaan

Kieltokyltti sopii hyvin monenlaisiin tarpeisiin, minkä vuoksi onkin tärkeää, että kyltti suunnitellaan aina tarpeen ja käyttötarkoituksen mukaan. Huomioi siis kieltokyltin käyttötarkoitus ja se millaisissa olosuhteissa kieltokylttiä käytetään. Voit räätälöidä kieltokyltit suunnittelutyökalumme avulla siten, että niiden väritys, koko, muoto, teksti, kuvat ja kiinnitystapa vastaavat käyttötarpeitasi.