Rakennustyömaakyltti

Rakennustyömaakyltti turvallisempaan rakentamiseen

Rakennustyömaakyltti auttaa ohjaamaan ohikulkijoiden ja muiden henkilöiden käyttäytymistä rakennustyömaalla ja sen läheisyydessä. Rakennustyömaat sisältävät monenlaisia vaaroja, kuten erilaisia laitteita, minkä vuoksi kielto- ja varoituskyltit tulevat tarpeeseen. Kun kylteissä käytetään tuttuja symboleita, on kylttien sanoma mahdollisimman tehokas. Myös väreillä ja muodoilla voidaan selkeyttää kylttien tärkeää sanomaa. Löydät meiltä rakennustyömaalle soveltuvat kyltit monenlaisiin tarpeisiin. Voit suunnitella kyltit itse, jolloin saat niihin juuri ne tekstit ja kuvat, joita rakennustyömaasi turvaaminen vaatii. Rakennustyömaalla on syytä olla erityisen varovainen ja oikein valitut varoituskyltit ovat yksi tärkeimmistä varotoimista.

Pikatoimitus

Nopeat toimitukset!

Korkein laatu

Korkein laatu

Helppo_käyttää

Helppokäyttöinen

rakennustyomaakyltti kuin Alumiinikyltti

Rakennustyömaakyltti | Alumiinikyltti

(1200.00x700.00 mm)

rakennustyomaakyltti kuin Alumiinikyltti

Rakennustyömaakyltti | Alumiinikyltti

(380.00x500.00 mm)

rakennustyomaakyltti kuin Alumiinikyltti

Rakennustyömaakyltti | Alumiinikyltti

(350.00x350.00 mm)

rakennustyomaakyltti kuin Alumiinikyltti

Alumiinikyltti

(1000.00x750.00 mm)

rakennustyomaakyltti kuin Muovikyltti Kaiverrus

Muovikyltti Kaiverrus

(300.00x295.00 mm)

rakennustyomaakyltti kuin Akryylikyltti

Akryylikyltti

(280.00x400.00 mm)

Rakennustyömaakyltti varoittaa ja ohjaa

Rakennustyömaakyltti on erityisen tärkeä, koska se varoittaa ja ohjaa toimimaan oikein rakennustyömaa-alueilla, jotka sisältävät runsaasti vaaroja. Ilman kilpiä esimerkiksi ohikulkijat ovat tavallista suuremmassa vaarassa, koska he eivät välttämättä osaa toimia alueella oikein ilman opastavia ja varoittavia kylttejä. Nämä kyltit on mahdollista kiinnittää tukevasti vaativiinkin ulkotiloihin.

 

Rakennustyömaalla vaarasta varoittaminen on usein kylttien tärkein tehtävä. Osa rakennustyömaista on niin vaarallisia, että pääsy alueelle halutaan kieltää kokonaan ulkopuolisilta. Tällöin pääsyn kieltävistä kylteistä kannattaa luoda mahdollisimman selkeitä ja tehokkaita. Esimerkiksi selkeä rakennustyömaasta ilmoittava ja alueelle pääsyn kieltävä teksti yhdistettynä punaiseen kieltoympyrään ja mustaan ihmishahmoon, jonka käsi ilmaisee kieltoa, on tehokas vaihtoehto. Kieltomerkeissä toimii usein parhaiten valkoinen pohja, jossa käytetään huomiovärisiä tuttuja symboleita, kuten punaista kieltoympyrää, ja mustaa tekstiä. Musta riittävän iso teksti erottuu selkeästi valkoisesta pohjasta ja punainen kieltoympyrä on tuttu symboli esimerkiksi liikennemerkkien maailmasta.

 

Rakennustyömaakyltti – käyttötarkoitus määrittää materiaalivalinnan

Rakennustyömaakyltti varoittaa usein vaarasta, minkä vuoksi on tärkeää, että ne herättävät huomiota. Esimerkiksi punaiset kieltoympyrät ja muut tutut symbolit saavat ihmisten huomiokyvyn kiinnitettyä ja samalla tehostavat kyltin viestin perillemenoa. Rakennustyömaa kyltit on mahdollista valmistaa hyvin monenlaisista materiaaleista, jotka soveltuvat erilaisiin olosuhteisiin ja erilaisille rakennustyömaille. Joillakin rakennustyömailla voidaan tarvita esimerkiksi tarroja, jotka varoittavat vaikkapa vaarallisista laitteista tai jakavat laitteiden käyttö- ja turvallisuusohjeita.

 

Rakennustyömaa kyltti voi toimia myös tiettyjen asioiden kieltäjänä, jolloin puhutaan kieltokilvistä ja -tarroista. Tällaisella kyltillä voidaan esimerkiksi ilmoittaa, että tietylle alueelle on pääsy kielletty. Punainen kieltoympyrä tehostaa tällaisen kyltin sanomaa. Jos kilvestä halutaan erityisen tehokas, voidaan punaisen kieltoympyrän ja tekstin lisäksi kilpeen lisätä vielä vaikkapa musta hahmo, jonka eteen työnnetty käsi on erityisen torjuva symboli ja kieltää täten pääsyn rakennustyömaalle. Kieltokilvellä voidaan myös esimerkiksi kieltää tupakointi tietyllä alueella.

 

Muovi on hyvä materiaali monenlaisiin rakennustyömaakyltteihin, sillä muovikyltit ovat usein erityisen pitkäikäisiä ja kestävät monenlaisissa olosuhteissa. Myös alumiinia ja vaikkapa magneettisia kylttejä voidaan käyttää rakennustyömaakylttien materiaaleina. Materiaali tulee aina valita kyltin käyttötarkoituksen mukaan ja tämä kannattaakin ottaa huomioon kylttien suunnitteluvaiheessa.

 

Rakennustyömaakyltti – valitse kiinnitystapa käyttötarpeen mukaan

Rakennustyömaakyltti soveltuu hyvin monenlaisille rakennustyömaille ja voidaan kiinnittää hyvin monenlaisiin kohteisiin ja erilaisille pinnoille. Tästä syystä onkin tärkeää valita kyltin kiinnitystapa sen käyttötarpeen mukaan. Myös nämä valinnat onnistuvat näppärästi käyttäjäystävällisessä suunnittelutyökalussamme.

 

Jos rakennustyömaakyltti on tarkoitus kiinnittää sisätiloihin, voi tarrakiinnitys olla hyvä vaihtoehto, etenkin, jos kiinnitetään pieniä muovikylttejä. Tarrapohjaiset kilpikiinnikkeet ovat helppo vaihtoehto, sillä kilven kiinnittäminen tarran avulla on todella helppoa ja nopeaa. Jos pinta on kuitenkin epätasainen tai tiloissa esiintyy suuria olosuhdevaihteluja esimerkiksi lämpötilan suhteen, kannattaa kyltin kiinnityksessä käyttää ruuveja.

 

Ulkona rakennustyömaakylttien kiinnitys on yleensä haastavampaa kuin sisätiloissa, sillä kyltti joutuu sään armoille ja kiinnityksen on oltava esimerkiksi tuulenkestävä. Sivustoltamme löytyy kuitenkin ratkaisuja myös tällaisiin kiinnitystarpeisiin.